неделя, 2 септември 2012 г.

За Интериора...

     На всеки от нас, макар веднъж в живота ни се е налагало да създава интериор за себе си по свой вкус. Ние създаваме своя интериор, неподредено.
Търсим цветова гама, стилна мебел и допълнения, които ни харесват.
Да направите стаята уютна, такава, че всичко да радва   очите, цветовете и стила, можете дори без да притежавате професионални знания и опит, ориентирайки се само по своята фантазия и вродено чувство за мярка. Съвсем друга работа е дейността на професионалния дизайнер, която е насочена към удовлетворяване на потребностите на друг човек: Поръчителя. За да бъде той професионалист е необходимо:
-Да умее правилно да изслушва и да отчита мнението на поръчителя за цвета, стила и други негови предпочитания; дори и в малкото дете да се вслуша.
-Да умее правилно да съчетае желанията на поръчителя със своите професионални знания.
-Да умее да приложи професионалните си познания за стилове, цветове, функционалност и ергономичност при реализация на проекта.
-Да умее да приложи своите идеи ненатрапчиво, обяснявайки плюсовете и минусите на различните варианти на планиране; главно-разположението на мебелите.
 За целта ще са необходими предварителни скици, планове и проекти за пространствено проектиране така, че поръчителя да пожелае да го реализира и да не пожали пари и време за целта.
-Да умее да подготвя цялата проектна документация за строителната бригада, която ще реализира проекта.
Ето това са принципите, по които трябва да бъдете водени, когато си избирате фирма, студио или просто дизайнер за да реализирате мечтаният от вас проект за собствен дом.
Не случайно жителите на стара Англия наричат мястото за живеене не просто дом, а крепост:
„Моят дом е моята крепост!”
Какво според вас е мотивирало англичаните да вярват в тази поговорка?
Мечтаният дом, където ще отгледате и възпитавате децата си,там където ще преживявате вашите радостни моменти, там където заедно с любимият до вас човек ще побелеете и остареете...
Тези ценности правят домът не просто дом, а крепост!
Това е стойността на, истински реалния дом и определя как ще прекарате остатъка от живота си.
Не се скъпете!
Напротив, инвестирайки цялото си  внимание, време и средства, за вашият дом, той неминуемо ще ви се отблагодари, отплати стократно повече във времето!
Представете си само за миг, обратната гледна точка:
Вие правите интериорен проект за домът си, като се доверявате на фирма или дизайнер, който спестяват вашите пари и време! Какво би се получило? Много е просто!
Всичко което се сътворява, спестявайки от ресурси, (време, пари и качество), ще бъде за сметка на друго нещо по-ценно, реализацията на вашият дом?

Не ви се иска с вашият дом да се получи така, нали?
Дайте всичко от себе си, за да осъществите  мечтата за вас и семейството ви!
А именно: „Домът в който ще прекарате по-голямата част от денонощието, мястото в което ще се забавлявате с приятели, ще си почивате, ще отглеждате децата си, ще пораствате, помъдрявате...
Не е ли това достатъчна мотивация, за да не спестявате, докато сътворявате и реализирате вашият дом.
Създайте го с много любов, очакване и надежда!
Направете най-правилната, качествена инвестиция за вашето семейство!
Накрая ще разберете, че всичко е имало смисъл и си е струвало...
   Когато домът Ви заживее...

Няма коментари:

Публикуване на коментар