четвъртък, 13 декември 2012 г.

San Clemente PalaceHotel & Resort - Гостоприемен остров, от 1131год. до наши дни ...

        History  - Sаn Clemente PalaceHotel & Resort

 


        Основан през 1131г., с цел  "възстановяване на душата и духа", с форма на полумесец- островa  Сан Клементе служи като отправна точка за религиозни поклонници и войнициотплаващи си за Светите земи.

  Първоначалния манастир, където Sаn Clemente PalaceHotel & Resort сега съществува е дом на поредица от религиозни ордени. Възстановен от Camaldolese- монаси, през 1645г. с финансовата подкрепа на венециански благородници. Новата част на хотела е добавен в 20-ти век. През вековете атмосферата на острова е запазила за гостите си спокоен оазис с изглед към града на Венеция, Giudecca Лидо на преден план.





   Възстановяване на сградите, изпълнени с най-голямо уважение към историческото и художествено наследство и естествената красота на заобикалящата го среда, запазва атмосферата на древните си корени, с фрески и внушителната фасада от възраждането. Всички следи от историята на острова са запазени в традицията на гранд хотела за най-внимателния пътешественик.




         

                                                    Вековен парк


   Две трети от острова са зелени, открити пространства, които съставят един дивен вековен парк. Голямо внимание и респект са приложени, за да  запазят оригиналната типология на зелените площи: Парфюмираните липи - които са вдъхновение за" San Clemente Palace "аромати от Лора Tonatto - кипариси, брястове и коприва.
Много от тях са дворовете между крилата на хотела,  двора с часовника или Градина на чинара, един от най-добрите градини във Венеция.






                                        Църквата  San Clemente-  

        Когато историята, изкуството и културата се сливат заедно.


  Църквата Сан Клементе, основана през 1131г., е в непосредствена близост до хотела и е един от най-интересните катедрали на града - неговото минало e плътно втъкано с големиte фамилии на Венеция, които са и нейни покровители.


 Като остров, подготвен за новата си съдба, като рай за международните пътници, църквата е била възстановена с художествени произведения, които са послужили като доказателства за славната история на острова. Посветен на папата, който бил изгубен в морето и много скъп на сърцата на венецианците, оригиналната структура на църквата е построена в романски стил с един кръст. Била е разширена и украсена в края на 15 век с художествени произведения, които все още могат да бъдат за радост днес.







  Монасите- Camaldolesi , които са живели на острова, до премахване на религиозните ордени през 1810 г., подкрепят новите проекти и подобрения на църквата и манастира. Венецианското семейство Morosini, богати мощни покровители, спонсорирали реставрацията на фасадата на църквата през 1452 г.  Те възложели работата на Аndrea Cominelli. От своя страна той поставя бюстове  на семейство Morosini. Над портала са статуите на св. Бенедикт и Ромуалд между меките линии на Ренесанса и симетрията на каменна зидария, които са допълнени от красивата Мадона с херувима, за да се оформят арки. Франческо и Томазо Morosini също така възлагат на скулптура бойни сцени за фасадата. Фреските са от победата по време на войната срещу турците. Скулптурата на Мадоната е принадлежала на църквата, тъй като през 1646г. пребивава над олтара. Сред другите реставрирани съкровища в църквата останали днес са картини и стенописи на не толкова известни изпълнители, сред които Джовани Segala, Пиетро Ricci, Франческо Ruschi и други, но експерти смятат, че са сред най-добрите ученици  на венецианската школа.

 


 

   San Clemente  PalaceHotel & Resort 




  



San Clemente Palace Hotel  & Resort се намира на частен остров във Венеция на около 12 минути с частен трансфер от площад "Сан Марко".

Остров Сан Клементе не е достъпен от обществен транспорт: единствената частна лодка Resort и водни таксита могат да достигнат до оазиса на мира.

  San Clemente Palace Hotel & Resort разполага с 200 луксозни и просторни стаи и апартаменти, величествено обзаведени, много от тях са с панорамен изглед към лагуната и Венеция, а други с изглед към парка и вътрешните градини на острова.



 Стандартна двойна стая, оборудвана с двойно легло- кралица се характеризира с класическа и елегантна атмосфера и се намира на партера на хотела. Благодарение на ограничените си размери и вътрешен изглед, тя е една от най-тихите места за настаняване в курорта.


    Класическата двойна стая предлага на своите гости класически лукс и елегантност, съчетана с целомъдрие на модерен комфорт. Романтична гледка към вековния парк или на вътрешния градини - истински символ на мирен оазис - характеризира класическата двойна стая. Италианската мраморна баня е оборудвана с душ, отделена от ваната





   Двойна стая делукс с типични високи венециански тавани е с изискан и елегантен интериор. Някои луксозни двойни стаи са с изглед към лагуната, други са обърнати към парка или към вътрешния двор.
  В луксозните двойни стаи, при поискване на допълнително легло с дневна добавка e възможно  също така да се избере вида на легло (царско или две единични легла).






   Classic Junior Suite се състои от широка спалня с удобен кът за сядане, диван. Прозорци с изглед към зелени вековни парк. Италианска мраморна баня оборудвана с душ, отделена от ваната, както и в повечето от тях има двойна мивка и обособен кът със санитарни възли.
   Deluxe Junior Suite се състои от широка спалня с удобен кът за сядане, диван; всички Deluxe Junior Suites имат най-малко две прозорци, някои от тях дори четири, които дава хубав яркостта на атмосфера. Deluxe Junior Suite предлага на своите гости гарантиран изглед към лагуната и Венеция.






  За гостите, обичащи най-доброто по отношение на комфорт и ширина, Classic Suite е идеалното категория: посреща гостите си в просторно входно, тя има високи типичните венециански тавани, отделен гардероб, италиански мраморна баня, хол, отделен от спалня с плъзгаща се врата. От четирите прозореца, ще е възможно да се насладите на релаксираща гледка към градините на острова. Банята е оборудвана с душ, отделена от ваната и обособен кът със санитарни възли





  Family Suite е идеална категория за приветствие на семейства, съставени от двама възрастни и две деца (до 14-годишна възраст): тя разполага с просторно антре, има високи типичните венециански тавани, отделен гардероб, италиански мраморна баня, дневна стая, отделена от спалнята с плъзгаща се врата. Децата могат да спят в разтегателен диван или допълнително легло в хола, като неприкосновеността на личния живот на техните родители се запазва. От четирите прозореца е възможно да се насладите на релаксираща гледка към градините на острова. Банята е оборудвана с душ, отделена от ваната и обособен кът със санитарни възли





  Executive Suite осигурява топло антре, удобна дневна с разтегателен диван и фотьойли, дневна зона с кът, за забавление с приятели и гости, или да организирате малка среща, спалня  във венециански стил и две бани. Изгледа към Венеция могат да бъдат различни: някои Executive Suites са с изглед към градините и лагуната, а други, към Венеция и зона "Сан Марко".

  Президентският апартамент е един от най-изключителна атмосфера, за да се насладят на престоя си в пълно уединение, добре дошли в луксозен апартамент на две нива, чиито високи прозорци с изглед към лагуната и вековен парк. На първото ниво има широк вход, удобна дневна и хол с табла, за забавление с приятели и гости, или за малка среща и баня. На горното ниво, спалнята посреща гостите си в топла и по-специална атмосфера, с дървени тавани и отделен кът гардероб и италианска мраморна баня с душ, отделена от ваната и обособен кът със санитарни възли.









  Вилите са независими, отделени от основната сграда на хотелае са перфектният избор за гостите, които искат най-доброто по отношение на неприкосновеността на личния живот и интимност. Предимно са напълно независими, заобиколени от зелена вековен парк. Вилата се състои от два апартамента (жилищен Suite и Executive Suite).

  Жилищна Suite разполага със собствена градина с изглед към лагуната и Венеция, и предлага приятно антре, хол, всекидневна, за да се забавляват гостите, две спални и две бани.
Executive Suite разполага със собствена градина, топло антре, хол, спалня и две бани. Апартаментите са два независими главните входове. Частната градина има специфично външно обзавеждане, за да се насладите на релаксиращи  моменти на въздух и простор.






                                           

                     Ресторанти и места за развлечения.


   Вкусове и аромати от венециански кулинарна традиция се срещат и смесват в ресторантите на San Clemente Palace Hotel & Resort във Венеция за обяд и вечеря, а за закуска се сервира всяка сутрин в трапезарията с гоблени.
Два от ресторантите са разположени в най-атрактивните точки на острова и предлагат изкушаващи предложение от средиземноморската кулинарна традиция.


   Ресторант Ла Лагуна "се намира в сърцето на вековен парк, до външен басейн, душата на острова по време на летния сезон. Предложеното меню се характеризира с пресни и сезонни кухня, с възможност на някои типични венециански ястия или пица. Печено в пещ на дърва, или защо не .. творчески богата шведска маса с комбинация от салата и сезонни зеленчуци.
  Това е идеалното решение за семейства с деца, които предпочитат бързото хранене. 












  "Gli Specchi" American Bar се намира на приземния етаж на хотела и предлага класическа атмосфера  с наличието на много огледала по стените, които правят усещането магически изискано. Възможно е да опитате освежаващи коктейли, венециански аперитиви, вкусна италианска кафе и капучино, ароматен горещ чай със сладкиши ...

  През лятото, " Gli Specchi"- American Bar предлага възможността да се наслаждавате  на напитки и закуски в откритата зона на черковния двор, възхищавайки се на Венеция и лагуната и на спираща дъха залез.





  "Le Conchiglie" Bar е открит летен бар, намира до плувния басейн и тенис кортове в парка. Това е идеалното място да опитате освежаващи напитки, вкусни сладоледи и изискани коктейли по време на горещите летни следобеди.



  Широкият вековен парк на San Clemente Palace Hotel & Resort, разполага с лятна площ, тюркоазено топла вода, където да се наслаждавате на слънцето или да се отпуснете под чадъра на плажа ... Плувният басейн е душата на курорта, където гостите се срещат с приятели на разхладителни напитки в бар Le Conchiglie.
 



Няма коментари:

Публикуване на коментар